Af Fysioterapeut Line Højrup HansenDette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Line-web.png

 

Av min lænd! Smerterne generer virkelig lige meget, hvad man foretager sig. Men er lænderygsmerter egentlig?

Smerterne kan komme fra ryggens muskler, ledbånd, diskus, facetled eller knogler. De kaldes derfor ofte uspecifikke lænderygsmerter, da det er sjældent er muligt at præcisere hvor smerterne stammer fra.  

 

Vi vil stort set alle opleve smerter i lænderyggen på et tidspunkt i livet. Nogle vil opleve smerter enkelte gange i korte perioder, og andre vil have det som tilbagevendende episoder med smerter.

I mange tilfælde vil man ikke kunne give en præcis forklaring på smerterne med røntgenbilleder eller scanninger. Der vil med alderen opstå naturligt slitage på ryggen, som på billeddiagnostik vil kunne ses, men ikke nødvendigvis være det som giver smerterne. Kun ca. 1 % af rygsmerter skyldes alvorlig sygdom og mellem 5 og 10 % skyldes nerverodspåvirkning som følge af enten en diskusprolaps eller slid. Altså er langt de fleste lænderygsmerter helt ufarlige og kan afhjælpes. Derfor vil det være en god idé at søge fysioterapeutisk hjælp hos os.

 

Hvad gør vi så?

lændesmerter Vi kan med en grundig undersøgelse hjælpe dig til at forstå dine rygsmerter bedre og hjælpe dig med at skræddersy en behandling til de smerter du oplever og kommer med. Denne vil typisk bestå af både behandling hos os samt specifikke træningsøvelser som du får med hjem. Og bare rolig! Du får ikke 10 øvelser med hjem som skal laves 3 gange om dagen. Vi plejer at sige 1, måske 2 øvelser.

 

Især når der er tale om rygsmerter er vigtigt at få en forståelse af dine smerter, da det ellers kan give unødvendige bekymringer og forværre tilstand, da det ofte ses at personer med rygsmerter bliver bange for at bevæge sig når de har ondt, og de derfor vil påvirke både almindelige dagligdagsaktiviteter og rygsmerterne i en dårlig retning og dermed give en forringet livskvalitet på sigt. Det viser sig nemlig at en af de mest effektive behandlinger er at patienterne bliver ved med at være aktive.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Call Now ButtonKontakt os