80 % af alle fodboldskader er relateret til overbelastninger og primært er det baglår og lyske, der bliver ramt. De sidste 20 % af skaderne er forstuvede ankler og knæ, der er svære at forebygge. Man kan gøre meget for at undgå disse skader men man kan aldrig være 100 % sikker på at undgå det.

For at undgå at få overbelastninger, er det vigtigt at grundformen holdes Fodbold, Fodboldspillere, Spark, Kicking, Spilved lige hele året rundt, samt at man har en fornuftig muskelstyrke. Disse grundsten er det, der sørger for, at man holder sig skadesfri når sæsonen går i gang. Man er væsentligt mere udsat for fibersprængninger mv. hvis man utrænet starter op med retningsskift, spring og sprints.

Dét at man har en god grundform gør, at man ikke bliver hurtigt udtrættet, hvilket er en væsentlig faktor for skaderisiko. Når man bliver træt, laver man nemmere de forkerte bevægelser, der kan medføre overbelastningsskader, hvilket ofte ses i slutningen af fodboldkampe med fibersprængninger i baglår.

For at undgå skader bør man styrketræne, herunder squat, dødløft, kettlebellswing mv, for at nedsætte risiko for skader. Sørg for at træne hele kroppen, for at få det bedste resultat. Du bør træne 3 gange om ugen i offseason, og roligt nedtrappe til 1 gang om ugen i sæsonen.

Såfremt man får en skade, bør man nedkøle efter man har givet kompression af det skadede område. Sørg for at søge læge eller fysioterapeut, så du får den rette hjælp tilbage til fodboldbanen.

Kontakt os