Det forreste korsbånd er et af de vigtigste ledbånd i knæleddet. Det er placeret i midten af ​​knæet og forbinder femur (lårbenet) med tibia (skinnebenet). Det forreste korsbånd spiller en vigtig rolle ved stabilisering af knæleddet, især under aktiviteter, der involverer vrid og/eller rotationer af knæet.

Skader på det forreste korsbånd er almindelige, især blandt atleter, der deltager i sport, der kræver pludselige stop, retningsskift eller hop. Forreste korsbåndsskader kan være milde, moderate eller alvorlige og kan kræve operation eller ikke-kirurgisk behandling afhængigt af omfanget af skaden og patientens individuelle forhold.

Symptomer på en ACL-skade kan omfatte smerte, hævelse og instabilitet i knæet. Behandling bør være fulgt af fysioterapeuter og operation vil i nogle tilfælde være nødvendigt. Rehabilitering er en vigtig del af restitutionsprocessen, og det kan tage flere måneder at genvinde fuld styrke og funktion af knæet efter en forreste korsbåndsskade.

Du skal være forberedt på, at der er tale om lang genoptræning. De fleste er tilbage på fuldt niveau efter 10-12 måneder. Mange sportsstjerner har ofte kortere forløb, da deres karriere afhænger af at de kan præstere. Det har du ikke nødvendigvis og du kan tage den tid, det bør tage at genoptræne.

Det vigtigste er, at du får lavet en plan med din fysioterapeut, som du skal være tryg ved. Hos Trigalo Fysioterapi har vi gennem knap 10 år været omkring toppen af kvindefodbold i Odense, hvor vi har været tilknyttet OB Kvindeelite og Odense Q. Her har klinikken bl.a. stået for genoptræning af de forreste korsbåndsskader, der har været.

Stol på processen!

Call Now ButtonKontakt os